Spiegelschade

Schade aan de buitenspiegels van uw auto wordt aangeduid als spiegelschade. Dit soort schade kan variëren van krassen en deuken tot gebroken glas. Spiegelschade kan optreden als gevolg van een aanrijding door bijvoorbeeld een fietser of andere automobilist, vandalisme of het onhandig uitvoeren van een manoeuvre. Het kan leiden tot slecht zicht tijdens het rijden en heeft vaak vervelende consequenties.

Het is van essentieel belang om spiegelschade zo snel mogelijk te laten herstellen. Hierdoor kunt u uw veiligheid op de weg waarborgen en verdere schade voorkomen. Een gebroken spiegel kan leiden tot loslatend glas tijdens het rijden, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken voor andere weggebruikers. Bovendien loopt u het risico op een boete als u met beschadigde spiegels blijft rijden. Het is daarom verstandig om spiegelschade onmiddellijk te laten repareren. Hierdoor voorkomt u overtredingen en waarborgt u de veiligheid op de weg.

Wilt u de spiegels van uw auto laten repareren? Kom gerust langs in onze werkplaats of vul direct het onderstaande schadeformulier in.

Schade melden

Veelgestelde vragen over Spiegelschade

Spiegelschade omvat alle schade aan de buitenspiegels van een auto, waaronder krassen, deuken en gebroken glas.

Meestal ontstaat spiegelschade doordat een andere automobilist of fietser tegen de spiegel van een auto aanrijdt. Andere oorzaken zijn vandalisme of een ongelukkige manoeuvre tijdens het rijden.

Ja, spiegelschade kan erg gevaarlijk zijn omdat het de bestuurder belemmert in zijn zicht tijdens het rijden. Bovendien kan gebroken glas loskomen, wat weer kan leiden tot onveilige situaties voor andere weggebruikers.

In Nederland is het niet toegestaan om te rijden met spiegelschade die de verkeersveiligheid in gevaar brengt. Als u dit toch doet, riskeert u een boete. Het is daarom verstandig om spiegelschade snel te laten repareren om zowel boetes te voorkomen als de verkeersveiligheid te waarborgen.