Hagelschade

Door klimaatverandering komen hagelbuien steeds frequenter voor in Nederland. Hagel kan schade veroorzaken aan uw auto, maar bij ASN Autoschade Winterswijk bieden wij professioneel herstel. Voor kleine hageldeukjes is enkel uitdeuken vaak voldoende. Als echter ook de lak is beschadigd, is een spuitbeurt noodzakelijk. Het is van essentieel belang om bij hagelschade snel actie te ondernemen, omdat uitstel kan leiden tot roestvorming. Roest kan aanzienlijke schade toebrengen aan het plaatwerk van uw auto.

Overweegt u hagelschade te laten herstellen? U bent van harte welkom in onze werkplaats, waar ons team u snel en vakkundig van dienst kan zijn. U kunt ook direct het onderstaande schadeformulier invullen om gebruik te maken van onze diensten.

Schade melden

Veelgestelde vragen over Hagelschade

Met hagelschade worden kleine deukjes in het plaatwerk van uw auto bedoeld. Deze deukjes worden veroorzaakt door een hagelbui.

Controleer eerst of u de auto mag blijven gebruiken. Bij schade aan het dak of de carrosserie is dit geen enkel probleem. Zorg dat u foto’s van de schade maakt zodat u bewijs heeft voor uw verzekeraar.  Meld vervolgens de hagelschade bij uw verzekerings- of leasemaatschappij.  

Hierna kunt u de schade melden bij ASN Autoschade Munsterhuis Enschede. Kom gerust langs of neem vooraf even contact met ons op. 

In veel gevallen kan hagelschade worden hersteld door uw auto uit te deuken. Mocht er sprake zijn van zeer ernstige hagelschade, dan kan het voorkomen dat ook de lak beschadigd is. Om dit volledig te herstellen, moet de auto worden gespoten.

Het effectiefst is om uw auto overdekt te stallen. Andere manieren zijn door een beschermhoes aan te schaffen of door een zeil te spannen tussen de dakdragers van uw auto.