De verschillende soorten autoschade

De verschillende soorten autoschade

Iedere bestuurder kan beamen dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het schadeafhandelingsproces is tijdrovend, ongeacht of u zelf de schade heeft aangericht of een ander. Iedere soort schade vraagt om een een andere aanpak. In deze blog zetten wij de verschillende soorten schade op een rij.

Brandschade

Er zijn verschillende oorzaken van brandschade. Het kan te wijten zijn aan brandstichting of een defect onder de motorkap. Waar brandschade kan worden hersteld, is een uitgebreide reparatie vereist. Een geruststelling is dat het risico op brandschade zeer laag is.

Ruitschade

Ruitschade komt veel voor en wordt vaak veroorzaakt door steenslag. Een klein sterretje in een autoruit verandert al snel in een flinke barst. Om deze reden is het cruciaal dat een sterretje zo snel mogelijk wordt gerepareerd.

Stormschade

Qua weer richten stormen de meeste schade aan op auto’s. Door klimaatverandering komen stormen echter steeds meer voor. Stormschade ontstaat voornamelijk door afgebroken takken of door voorwerpen die door de lucht worden geslingerd.

Lakschade

Lakschade komt relatief vaak voor en kent vele oorzaken. Krassen ontstaan door zand dat langs de auto schuurt of door voorwerpen die tegen de auto wrijven. Ook kan erosie de lak beschadigen. Erosie kan optreden door vogelpoep, strooizout en stenen.

Schade vanwege een slecht wegdek

Rijden op slechte wegen kan uw auto beschadigen. Door vorst kunnen er bijvoorbeeld stenen losraken van de weg en tegen uw auto aan komen. Ook slecht onderhouden wegen zorgen voor veel problemen.

Blikschade

Blikschade is schade aan het carrosserie van de auto. Dit soort schade wordt vaak veroorzaakt door een botsing of een aanrijding. Bij blikschade is er dan ook vaak sprake van een deuk in de auto.

Hagelschade

De laatste jaren komen er in Nederland steeds vaker zware hagelbuien voor. Dit gaat gepaard met een toename van hagelschade aan auto’s. Dit type schade kan zo ernstig zijn dat u niet meer in de auto kunt rijden tot het hersteld is.

ASN Autoschade Upper is de plek voor schadeherstel aan uw auto of bedrijfswagen. Neem voor advies op maat contact met ons op of plan direct een afspraak in.