Een ster in de voorruit, wat te doen?

Een ster in de voorruit, wat te doen?

Waarschijnlijk maakt iedere autobezitter het weleens mee..een sterretje in de voorruit. Meestal is dit het gevolg van steenslag. Het herstellen van een sterretje is gelukkig relatief eenvoudig. Het team van ASN Autoschade Upper kan dit snel en vakkundig voor u regelen, zodat u weer veilig op pad kunt.

Herstel een sterretje direct

Een kleine beschadiging in de ruit ziet er onschuldig uit. Schijn bedriegt. Laat een sterretje in de ruit zo spoedig mogelijk repareren. De kans is namelijk vrij groot dat deze transformeert in een barst. Het is onveilig om met een barst te rijden en zeer kostbaar om te herstellen. In het geval dat het sterretje in uw ruit een omvang van 2,5 cm heeft of uw zicht belemmert, moet de ruit in zijn geheel worden vervangen.

Hoe wordt een sterretje hersteld?

Ter voorbereiding wordt de beschadiging schoongemaakt en worden losse glasdeeltjes verwijderd. Het sterretje wordt daarna gevuld met transparante kunsthars. Dit gebeurt onder een zeer hoge druk. Om het geheel uit te harden wordt een UV-licht ingezet. Dit geeft de ruit zijn sterkte terug. Om alles weer glad te maken, wordt de ruit gepolijst. Het resultaat is een ruit die er zo goed als nieuw uitziet.

Betekent een sterretje een afkeur van de APK?

Dat kan. Dit is echter alleen het geval als het sterretje of de barst een vertakking heeft of uw zicht op de weg belemmert.

Heeft u een sterretje in uw ruit? Schakel dan de hulp in van ASN Autoschade Upper Zwolle! Ons team kan uw ruit professioneel herstellen. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak in.