Nieuws

Zorgeloos genieten van de zomer: tips om autoschade te voorkomen

In de zomer komen bepaalde soorten autoschade vaker voor. In deze blog leest u welke schades dit zijn en hoe u deze kunt voorkomen. Met ons handige tips houdt u uw auto in topconditie, zelfs tijdens de zomermaanden.

Pas op voor dieven!

Tijdens de zomerperiode vinden er veel auto-inbraken plaats. Hoewel het aantal autodiefstallen in Nederland afneemt, neemt de schade toe. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat mensen waardevolle bezittingen onbeheerd achterlaten in hun auto’s. Daarnaast worden de technologieën in auto’s steeds geavanceerder en kostbaarder. Om schade te voorkomen, is het van cruciaal belang om te allen tijde de ramen van uw auto te sluiten, zelfs bij warme temperaturen.

Houd uw hoofd koel

Bent u gewend om de airconditioning op volle kracht te zetten? Dit is jammer genoeg geen verstandige manier om de hitte uit uw voertuig te verdrijven. Door het plotselinge temperatuurverschil kunnen sterretjes in uw autoruit verergeren. Een waardevolle tip: open eerst de ramen zodat de meeste hitte uit de auto kan ontsnappen. Stel daarna de airconditioning in op een temperatuur die maximaal vijf graden lager is dan de buitentemperatuur.

Airco - ASN Apeldoorn

Afspraak inplannen

Heeft u al een sterretje in de ruit? Plan direct een afspraak in om dit te laten herstellen.

Plan een afspraak inMeer informatie over ruitschade

Pas op met zonnebrand

Wist u dat zonnebrand witte vlekken kan veroorzaken op de lak van uw auto? Verwijder vlekken daarom zo snel mogelijk met een vochtig doekje. Als u dit niet op tijd doet, kan het zijn dat de lak opnieuw gespoten moet worden. Om dergelijke lakschade te voorkomen, is het verstandig om na het aanbrengen van zonnebrand uw handen te wassen of de zonnebrand voldoende tijd te geven om in te trekken. Voor uitgebreidere informatie over lakschade en handige hersteltips, kunt u hier klikken.

Zorg voor glanzende ruiten

De volgende situatie herkennen we allemaal wel: u rijdt naar huis na een dagje uit en de zonnestralen schijnen recht uw auto in. Om op dit soort momenten slecht zicht te voorkomen, adviseren wij om regelmatig uw autoruiten grondig schoon te maken.

Drukke parkeerplekken

Op warme zomerdagen vertrekken grote getale mensen naar het water. Dit maakt het vinden van een vrije parkeerplek een flinke uitdaging. Overbezette parkeerplaatsen vergroten de kans op parkeerschade. Het is naar om aan het einde van een leuke dag uw auto beschadigd terug te vinden. Hoewel u geen controle heeft over het parkeergedrag van andere bestuurders, zijn er wel enkele voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om de kans op schade te beperken.

Bescherm uw voorruit

U kent vast wel de kleine steentjes die af en toe tegen uw voorruit tikken en soms zelfs sterretjes veroorzaken. Hoge temperaturen kunnen het wegdek beschadigen, waardoor losse kiezeltjes ontstaan. Deze kunnen door de banden van uw voorganger tegen uw autoruit worden geslingerd. U kunt dit voorkomen door snelheid te minderen en voldoende afstand te bewaren ten opzichte van uw voorganger.

We hopen dat deze tips van pas komen en wensen u een fijne zomer(vakantie)!