Nieuws

Alles wat u moet weten over ruitenwissers 

Ruitenwissers leveren een belangrijke bijdrage aan de veiligheid en het comfort tijdens het autorijden. Helaas worden ze op dit gebied vaak over het hoofd gezien. In deze blog bespreken we een aantal belangrijke feiten over ruitenwissers en delen we hoe ze optimaal benut kunnen worden.

Vernieuw op tijd

Wist u dat ruitenwissers gemiddeld elke 12 tot 15 maanden vervangen moeten worden? Aan de hand van de slijtageindicator, meestal in de vorm van een sticker die van kleur verandert, kunt u achterhalen wanneer het tijd is voor vervanging. Voorkom piepen, ratelen en strepen op uw voorruit door de ruitenwissers op tijd te vernieuwen.

Effectieve reiniging

Het is niet vereist dat ruitenwissers de hele voorruit schoonmaken volgens de typegoedkeuring van auto’s. Autofabrikanten hebben de vrijheid in het ontwerp van de wisserbladen en -armen, wat leidt tot verschillende reinigingsmethoden en prestaties.

Vermijd ijs

IJs is de aartsvijand van ruitenwissers. Gebruik nooit de ruitenwissers als er nog ijs op uw voorruit ligt. Dit kan het rubber beschadigen. Tik voorzichtig met een ijskrabber om ze los te maken als ze zijn vastgevroren. 

Heeft u schade opgelopen?

Maak direct een afspraak om het te laten herstellen.

Plan een afspraak in

Aandacht voor ruitenwisservloeistof

Wissel jaarlijks van ruitenwisservloeistof, vooral in de winter. Antivriesvloeistof voorkomt bevriezing van het systeem en zorgt voor helder zicht. De zomervariant helpt bij het verwijderen van insectenresten van de voorruit.

Tips voor onderhoud

Houd de wisserbladen schoon en vrij van vuil en bladeren om strepen te voorkomen. Reinig de bladen regelmatig met een spons en zorg ervoor dat ze niet op de ruit vallen na het reinigen. 

Keuze van ruitenwissers

De keuze voor ruitenwissers kan persoonlijk zijn, maar onderzoeken tonen aan dat flatblade-ruitenwissers vaak beter presteren dan traditionele modellen. Vraag ons team om advies bij het maken van uw keuze.

APK en ruitenwissers

Bij een APK-keuring worden ruitenwissers grondig geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren en geen strepen achterlaten. Uitgedroogd rubber of versleten bladen worden tijdens de keuring vervangen voor optimale prestaties.