Nieuws

5 slimme tips om parkeerschade te voorkomen

Parkeerschade is een van de meest voorkomende vormen van autoschade, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u de kans op onaangename verrassingen aanzienlijk verkleinen. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Deze slimme tips helpen u om uw auto veilig en schadevrij te houden op drukke parkeerplaatsen en krappe parkeergarages.

Parkeer achteruit in

Een van de beste manieren om parkeerschade te voorkomen is door achteruit in te parkeren. Dit geeft u bij het wegrijden zicht, waardoor u obstakels en andere auto’s gemakkelijker kunt zien. Bovendien bevordert achteruit inparkeren de doorstroming in geval van calamiteiten, waardoor het niet alleen veiliger is voor u, maar ook voor anderen.

Heeft u al parkeerschade opgelopen?

Maak direct een afspraak om het te laten herstellen.

Plan een afspraak in

Kies voor gemak

Maak het uzelf niet te moeilijk door te proberen in krappe plekjes te parkeren tussen andere auto’s of naast muren. Kies in plaats daarvan voor ruimere parkeerplekken waar u comfortabel kunt manoeuvreren. Dit geeft u ook de gelegenheid om te oefenen met achteruit inparkeren, wat uw vertrouwen en vaardigheden vergroot.

Wees gefocust

Voorkom afleiding tijdens het parkeren door u volledig te concentreren op de taak die voor u ligt. Laat u niet afleiden door gedachten over andere zaken, zoals werk en boodschappen. Een moment van verminderde focus kan gemakkelijk leiden tot parkeerschade, omdat u mogelijk obstakels over het hoofd ziet.

Neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed, vooral als het om parkeren gaat. Neem de tijd om rustig en zorgvuldig te manoeuvreren, vooral op drukke parkeerplaatsen waar het risico op schade groter is. Door geduldig te zijn en uw aandacht te richten op uw omgeving, kunt u de kans op ongelukken aanzienlijk verminderen.

Parkeer uw auto niet op de hoek

Parkeren op een hoek kan de kans op schade vergroten, omdat uw auto meer blootgesteld is aan het verkeer dat langsrijdt. Probeer indien mogelijk een parkeerplek te vinden die niet op de hoek ligt. Klap ook altijd uw spiegels in als dit mogelijk is om het risico op schade door passerende voertuigen te minimaliseren.

Met deze slimme tips kunt u de kans op parkeerschade aanzienlijk verkleinen. Door bewust te zijn van uw omgeving, geduldig te zijn en u volledig te focussen op het inparkeren, kunt u veel onaangename verrassingen voorkomen.